Vi taler meget om samfundssind i de her dage. Og samfundssind er lige præcist det, der kendetegner Ryslinge Valgmenighed. Vi er gode til at hjælpe hinanden. Det er det, samfundssind handler om, at hjælpe hinanden og gøre det, man kan, for at tage ansvar for fællesskabet.

Selvom kirken er lukket og aktiviteterne sat på pause, er der stadig noget, vi kan gøre for at dyrke fællesskabet. Her har du nogle bud på, hvad du kan gøre for at hjælpe  dig selv eller andre og holde fast i din tro, mens vi venter på at at hverdagen vender tilbage:

#1 Få en telefonven

Vi har en del medlemmer, som lever alene. Særligt for dem kan det være nogle svære uger, når vi skal holde os på afstand af andre. Der er selvfølgelig brug for praktisk hjælp i form af fx indkøb, men vi skal også huske den sociale side og det at have behov for kontakt med andre. Derfor har vi oprettet en “telefonven-service”.

Er du en af dem, der lever alene, eller har du bare brug for mere kontakt til andre, kan du få en telefonven, som du kan tale med og måske drikke en kop kaffe på afstand med.

Klik her og få en telefonven >>

Hvis du har overskud til at give lidt af din tid til andre, så meld dig som telefonven. Det eneste, det kræver af dig, er en telefon og lysten til at tale med et menneske, du endnu ikke kender. I aftaler selv hvor meget og hvor ofte, I vil tale sammen.

Du kan melde dig som telefonven her >>

Du melder dig ved at sende en mail til Malene Aastrup, som herefter teamer dig op med et medlem, som har brug for en telefonven.

#2 Sæt en hilsen

Når man er alene, er de her dage ekstra hårde. Derfor varmer det at finde en lille hilsen ved hoveddøren og mærke, at der er liv udenfor. Det kan være et håndskrevet kort og en buket påskeliljer eller en æske chokolade – kun fantasien sætter grænser.
Det er dejligt at vide, at nogen tænker på en.

#3 Tjekke at alle er ok

Du kender uden tvivl dit lokalområde. Du ved, hvor der bor børnefamilier, og hvor ældre sidder alene. Vis samfundssind og tjek at ikke kun din egen lille familie, men alle omkring dig, er ok. Ring til de ældre, du ved bor i dit område og find ud af, om de har brug for hjælp til noget – eller bare har brug for at tale med et andet menneske.

#4 Bed sammen – hver for sig

Der sker noget helt særligt, når vi beder sammen. Selvom kirken er lukket for en tid, kan vi stadig gøre det. Malene beder fadervor hver aften kl. 21.00. Du kan være med. Uanset om du er alene eller sammen med familien, har det stor effekt at vide, at vi er mange, der beder sammen på samme tid – også selvom vi ikke fysisk er sammen.