Babysalmesang

Babysalmesang er blevet en kæmpe succes i Ryslinge. Der er nye hold både forår og efterår. Babysalmesang bliver ledet af valgmenighedspræst Malene Aastrup, der har ti års erfaring med babysalmesang. Malene Aastrup er mor til fire drenge.

Sang og musik stimulerer børnenes sanser

Mange forestiller sig, at babysalmesang er noget med at sidde stille på en bænk og synge salmer med barnet på skødet. Sådan er det slet ikke. Babysalmesang er både for ører, sanser og motorik. Vi både synger, bevæger os og har bobler, fjer og andet med i de cirka tre kvarter, hvor vi synger med børnene.

Vi samles i kirken, hvor børnene ligger på deres dyne eller tæppe. Så går vi i gang med en goddag-sang, og stille og roligt synger vi os gennem hele kirken efter princippet “følg mig”. Ved hjælp af enkle instrumenter og rekvisitter synger og leger vi salmer, sange og remser.

Musikprofessor Inge Marstal har gjort den opdagelse, at vore gamle salmesange har en særlig evne til at berolige små børn.
Sammen med teolog og retoriker Helene Dam har Inge Marstal skabt det forholdsvis nye koncept ‘babysalmesang’.

Nærvær, tryghed og ro

Vi ved, at sang opleves stærkt hos det lille barn, og sangen etablerer tryghed og nærvær med forældrene. Musikken stimulerer barnets sanse-motoriske udvikling  og opbygger barnets selvværd.

Vi synger for babyer, fordi menneskets sanseapparat er allermest åbent i barnets første leveår. Selv små med kolik er faldet godt til ro under sangen. Ingen skal holde sig tilbage i den tro, de ikke kan synge. Vi kan alle synge – og for det lille barn er mors og fars stemmer de bedste i verden.

Fra nyfødt til kravlealder

Børnene kan være med fra de er nyfødte til de kravler (ca. 1 år). Sammen med børnene deltager mor, far, bedstemor/far.
Lejlighedsvis er det muligt at have ældre søskende og/eller gæster med.

At blive forælder er stort, men også svært

Som forælder oplever du stor taknemmelighed, men også stor frustration. Vi vil alle gerne være perfekte – også som forældre, men det lader sig ikke gøre. Vi læser tykke bøger og tumler med tanker indeni. Til babysalmesang får du nogle at dele dine tanker med – om andet og mere end bleskift og skemad. Her taler vi om stort og småt. Glæder og sorger.

Når du synger, er du tilstede

Vi lever i et samfund, hvor der hele tiden stilles krav. Kravene stiller vi selv, men hvad er egentlig væsentligt? Hvis du spørger både børn og voksne, så er det vigtigste, at nogen vil se os ind i øjnene og vise, at vi betyder noget og har en værdi. Det vigtigste her i livet er nærvær. Uden nærvær giver kærligheden ikke mening. Alligevel har vi hele tiden så travlt med alt muligt andet.

Til babysalmesang får du en pause. Når vi synger sammen er vi nærværende – kan ikke andet og det føles befriende dejligt!

Tilmeld dig babysalmesang på maa@ryvm.dk eller 2830 5332.

Vil du også med til babysalmesang?
Se, hvornår vi mødes i kalenderen.
Tilmeld dig og dit barn på maa@ryvm.dk. Det koster ikke noget at deltage.

All kan være med
Babysalmesang i Nazarethkirken er et gratis tilbud til alle mødre, fædre og bedsteforældre, som har tid og lyst til at være med.
Eneste kriterie er, at børnene skal være mellem 0-1 år.

Babysalmesang er et berigende frirum for mor og barn. Jeg kan varmt anbefale det!

Sara Rosager - læs mere