Konfirmandhold med fællesskab

Der er mange spørgsmål, der melder sig, når konfirmationstiden nærmer sig. Skal, skal ikke? Skal jeg følge min skoleklasse eller vælge familiens kirke? Tror jeg?

For Anja Kock, var valget nemt: Alle i Anjas familie er konfirmeret i Nazarethkirken, og hun havde hørt meget godt om det. »Af natur er jeg indadvendt, så jeg valgte også Valgmenigheden for at udfordre mig selv. Jeg ville gerne møde nye mennesker«, fortæller Anja, som blev konfirmeret i Nazarethkirken sammen med tre andre piger den 8. maj 2016.

Fordelene ved Valgmenigheden er bl.a., at der er plads og tid til den enkelte, og det mærkede Anja tydeligt: »Det var rart, at vi ikke var så mange på holdet, og at vi kom med samme forudsætninger. Ingen kendte hinanden, men vi blev alle taget rigtig godt imod«.

Det, at konfirmationsforberedelsen lå lidt længere væk end normalt, havde ingen betydning for Anja: »Forberedelsen foregik efter skole, så det var virkeligt fint«. I Valgmenigheden bliver tidspunktet for forberedelsestimerne nemlig først planlagt, når alle er meldt til, så det kan passes ind i dagligdagen.

Ingen støvet skolebænk

De lavede mad sammen, overnattede i kirkerummet, talte sammen om erfaringsnære emner som ondskab, sorg og kærlighed og sluttede forløbet af med en tur til København, hvor de var i Tivoli og i Natkirke. For Anja betød det meget, at konfirmationstimerne ikke foregik på en støvet skolebænk, men at undervisningen blev gjort praktisk: »Det var sjovt at komme lidt rundt og se lidt, så det ikke er kedeligt. Jeg har lært en masse, jeg ikke vidste i forvejen. Malene er en helt fantastisk og glad person og god til at forklare«, fortæller hun.

Da den store dag kom, oplevede konfirmanderne en ny udfordring; nemlig opmærksomheden fra omgivelserne. »Måske skulle jeg have nydt det noget mere. Jeg var virkeligt nervøs, fordi jeg ikke er vant til at være i centrum, så det var godt, at vi kendte hinanden og havde fællesskabet på holdet«, fortæller Anja. Hun fejrede bagefter dagen med familien, og hun anbefaler varmt andre at blive konfirmeret i Ryslinge Valgmenighed: »Ryslinge Valgmenighed er et helt fantastisk sted at blive konfirmeret. Malene er rigtig god til at få os rystet godt sammen, så vi får et godt fællesskab« slutter hun.

Hvorfor konfirmeres i Ryslinge valgmenighed?
Fordi vi alle drømmer om at blive set – her er der tid til den enkelte og til fællesskabet.

Kommende arrangementer

jul
29
tors
2021
09:30 Sommer Camp for børn Ryslinge Valgmenighed - præstegården
Sommer Camp for børn Ryslinge Valgmenighed - præstegården
jul 29 kl. 09:30 – jul 31 kl. 17:00
Sommer Camp for børn @ Ryslinge Valgmenighed - præstegården | Ryslinge | Danmark
Tag med på Sommer Camp for børn, forældre og bedsteforældre29. juli-31. juli 2021Ryslinge Valgmenighed holder igen i år Sommer Camp for børn, forældre og bedsteforældre. Vi kommer ud i naturen, ind i skoven, ser, rører,[...]
aug
15
søn
2021
10:30 Fernisering: Jørgen Kampmann Mødesalen
Fernisering: Jørgen Kampmann Mødesalen
aug 15 kl. 10:30 – 12:00
Fernisering: Jørgen Kampmann @ Mødesalen
Fra juli til oktober udstiller Jørgen Kampmann værker med pastelkridt og små figurer i mødesalen. Jørgen har været skolelærer i 35 år og har bl.a. undervist i keramik, sløjd og stenhugning. Derfor har han mange[...]
10:30 Sommerhygge i præstegårdshaven Mødesalen
Sommerhygge i præstegårdshaven Mødesalen
aug 15 kl. 10:30 – 14:00
Sommerhygge i præstegårdshaven @ Mødesalen | Ryslinge | Danmark
Efter gudstjenesten kl. 9.30 mødes vi i præstegårdshaven til kaffe, sang og leg.
aug
20
fre
2021
09:00 Morgensang: Syng dig glad
Morgensang: Syng dig glad
aug 20 kl. 09:00 – 09:45
Morgensang: Syng dig glad
Syng med frimenighedspræst Mikkel Crone Nielsen, valgmenighedspræst Malene Aastrup og organist Birgit Nedergaard Madsen. At begynde dagen med at synge er en god start, fordi det gør glad uanset, om du synes, at du kan[...]
aug
21
lør
2021
09:30 Konfirmation v. Malene Aastrup Nazarethkirken
Konfirmation v. Malene Aastrup Nazarethkirken
aug 21 kl. 09:30 – 10:30
Konfirmation v. Malene Aastrup @ Nazarethkirken | Ryslinge | Danmark
Årets konfirmander er blevet konfirmeret forår og efterår ligesom i gamle dage. Denne lørdag skal de sidste 5 konfirmander konfirmeres.
11:00 Konfirmation v. Malene Aastrup Nazarethkirken
Konfirmation v. Malene Aastrup Nazarethkirken
aug 21 kl. 11:00 – 12:00
Konfirmation v. Malene Aastrup @ Nazarethkirken | Ryslinge | Danmark
Årets konfirmander er blevet konfirmeret forår og efterår ligesom i gamle dage. Denne lørdag skal de sidste 5 konfirmander konfirmeres.