Af Ida Broholm og Pernille Bévort

Det jeg særligt husker efter at have læst hele bogen igennem, er blandt andet hvordan det starter med Gud, dernæst Jesus og til sidst Helligånden. Jeg har som sådan aldrig tænkt over hvordan det gik fra Gud til Jesus og så Helligånden. Bogen giver en god forståelse af hvorfor Gud skaber Jesus og Jesus giver ligeledes en forståelse af hvordan og hvorfor Helligånden kommer. Det bliver lettere at få overblikket over det, end det ellers ville være hvis man læser biblen, for her er det de vigtigste fortællinger der bliver fokuseret på, hvor der i bibelen er mere ind imellem og derfor kan det være sværere at danne overblikket lige så nemt.

Men også at Jesus ikke altid hjalp alle, rørte mig. Fordi jeg i hvert fald har haft en ide om at han gjorde alt godt og var det ”perfekte menneske”. Et eksempel på dette, kan ses i den fortælling hvor Jesus ikke helbreder sin ven Lazarus, men først senere genopliver ham. Og det vil jeg mene at vi mennesker skal huske på. Det er ikke sikkert at man kan gøre alt rigtigt første gang og hvis man ikke lykkedes første gang, er det som oftest muligt at prøve igen. Man skal dog samtidig huske at man er menneske og ikke kan gøre alt perfekt, ligesom Jesus ikke gjorde det altid.

Det at have som mål, at gøre at det gode eller rigtige eller i det mindste forsøge det, er noget jeg meget kraftigt genkender fra mit eget liv. Jeg vil gerne hjælpe alle, træne bedre end sidste gang, være den som alle synes har styr på det og ikke gør noget forkert, men gør det rigtige. Det er det Christian Hjortkjær har skrevet bogen ”Utilstrækkelig” ud fra, nemlig det at unge i det her tilfælde, har så mange muligheder i deres liv og at man som ung hurtigt kommer til at føle sig utilstrækkelig.

Det som jeg synes er specielt svært er, at man skal kunne sige at det man gør, er godt nok. Men måske er det okay, bare at være menneske og ikke kunne alt, for det kunne Jesus heller ikke. Han havde også brug for at trække sig lidt. Det tænker jeg er noget som især jeg skal huske på, det er godt nok, så længe man gør sit bedste. Det vil jeg prøve at minde mig selv om, når jeg tænker at jeg lige kan hjælpe her og der, eller løbe lidt længere for så er jeg bedre end sidst. Det er ikke altid det er muligt at gøre det bedre end sidst.

Det har helt sikkert sat tankerne hos mig i gang, efter at have læst at selv Jesus ikke var en såkaldt Superman, så måske skal man ikke være så hård ved sig selv.