Hvornår:
1. august 2019 kl. 9:00 – 3. august 2019 kl. 19:00
2019-08-01T09:00:00+02:00
2019-08-03T19:00:00+02:00
Hvor:
Ryslinge Valgmenighed - præstegården
Aaskovvej 2
5856 Ryslinge
Danmark
Pris:
350-500
Kontakt:
Malene Aastrup
28305332

Tag med på Sommer Camp for børn, forældre og bedsteforældre

1.-3. august 2019

Vil du gerne give dit barn nogle gode oplevelser i sommerferien? Tag med på Sommer Camp! Vi kommer ud i naturen, ind i skoven, ser, rører, lytter, mærker, smager, lugter, synger, leger, griner, har det sjovt og prøver grænser af. Giv dig og dit barn eller barnebarn nogle sjove og lærerige dage sammen i sommerferien, inden skolen starter op. Børn kan deltage enten sammen med deres forældre eller bedsteforældre eller alene, hvis de er store nok til det. Sommer Camp foregår i og omkring Ryslinge Valgmenigheds præstegård.

Program for dagene:

Kl. 9.00: Morgensang i Nazarethkirken og formiddagskaffe
Kl. 10.00: Workshop
Kl. 12.00: Frokost
Kl. 13.00: Workshop
Kl. 15.00: Eftermiddagsforfriskning
Kl. 15.30: Workshop
Kl. 17.30: Aftensmad
Kl. 18.30: Fælles aktivitet 
Kl. 19.00: Dagen slutter Obs! Der er ikke mulighed for overnatning.

Tilmelding

Sommer Camp koster 350 kr. for børn og 500 kr. for voksne inklusiv frokost og aftensmad. Tilmeld dig ved at udfylde tilmeldingsblanketten og sende den til Malene på maa@ryvm.dk senest 15. juli.

Der er mulighed for at søge friplads. Kontakt Malene og hør mere.  

Workshops

I vælger workshops, når I tilmelder jer Sommer Campen. Det er først når I ankommer, at I får besked om, hvilke workshops, I skal på. Se oversigt over alle workshops her:

Workshops

 

Robotter og teknik

Vi bygger elektriske kredsløb og ser på, hvordan de sættes sammen til f.eks. en lommelygte, en lille bil, der kan køre eller noget helt tredje.

Underviser: Jørgen Larsen er lektor på Syddansk Universitet, hvor han arbejder med og forsker i robotter. Han er medstifter af Teknologiskolen, en forening der tilbyder fritidsaktiviteter for børn og unge, der vil lære om teknologi.

Teknik for de store

Vi skal arbejde med programmering af små robotter og bygge kredsløb for at se og lære, hvordan f.eks. en selvkørende bil virker.

Underviser: Jørgen Larsen er lektor på Syddansk Universitet, hvor han arbejder med og forsker i robotter. Han er medstifter af Teknologiskolen, en forening der tilbyder fritidsaktiviteter for børn og unge, der vil lære om teknologi.

Musik og Sang

Vi skal synge og spille MGP-sange. Hvis du elsker at synge eller spille på instrumenter, så er det nu, du kan give den gas. Det bliver sjovt, hyggeligt og udfordrende.

Underviser: Kasper Olsson Hans, tidligere guitarlærer og producer, nu ansat på TV2, først som lydmand og komponist, men nu som programmør. Kasper spillet uendelig mange kilometer guitarsoloer, og er den helt rigtige til at guide gennem MGP-workshoppen.

Spejd og natur

Vi skal opleve naturen og fællesskabet med forskellige aktiviteter og omkring Præstegårdshaven og måske i skoven. Vi skal se, røre, lytte og smage på naturen. Vi skal være kreative, samarbejde, turde være fjollede og selvfølgelig have det sjovt sammen.

Underviser: Dorte Larsen har mange års erfaring som grøn pigespejder og spejderleder. Spejderlivet er efterhånden blevet en livsstil for Dorte, som bruger naturen som sit frirum med højt til loftet og frisk luft omkring sig. Alt det giver hun videre til børnene på Sommer Campen.

Carl Nielsen-dage

Kom her, kom her, fiol og klarinet, vort vinterhjerte hungrer, kom her og spil os op”.

Som optakt til Carl Nielsen-dagene skal vi høre ”Fynsk forår”. Carl Nielsen havde rødder i den midtfynske spillemandsmusik, han rummede både det enkle og det komplicerede. Fx skrev han ”Fynsk forår” samtidigt med ”5. symfoni”. Vi skal besøge Carl Nielsens nyrenoverede barndomshjem i Nørre Lyndelse og synge Carl Nielsens sange fra Højskolesangbogen. Undervejs vil jeg lægge op til samtaler om hans barndomserindringer i ”Min fynske barndom” og hans musikalske  betragtninger  i ”Levende musik”.

Underviser: Sonja Skygebjerg, er opdagelsesrejsende i Carl Nielsens musik og sange. Med i rygsækken har hun oplevelser og erfaringer fra tiden som lærer i børneskolen, på Ryslinge Højskole og Skårup Seminarium.

Natur og dyr

På denne workshop skal vi ud i naturen og se, hvordan vi passer godt på den. Du kan blandt andet lære at:

  • bygge redekasser til fugle
  • kende nogle af havens og skovens fugle
  • finde det bedste sted at opsætte redekasser
  • passe på vores  insekter og bygge et insekthotel.

Underviser: Lars Liengaard er tidligere lærer på Ringe Fri- og Efterskole, hvor han bl.a. har undervist i træsløjd.

Morgensang og aftensang

Vi starter og slutter dagen sammen, hvor vi synger en god blanding af årstidens sange, gamle sange, nye sange, morgen- og aftensange, sange i børnehøjde og sange med poesiens luft under vingerne. 

Underviser: Karin Vium Jensen er lærer og tidligere organist ved Nazarethkirken.

Forplejning

Når du er på sommer camp, skal du ikke tænke på at huske madpakken. Campen er inklusiv frokost, mellemmåltider og aftensmad alle tre dage, og vores kok, Kristoffer Filskov, der til dagligt arbejder som kok på Ryslinge Højskole, sørger for lækkerier til os. Har du lyst til at give en hånd med i køkkenet? Kontakt Malene på maa@ryvm.dk

Frivillige søges

Sommer Camp er et initiativ fra en kreds af forældre og frivillige i valgmenigheden, som gerne vil skabe nogle oplevelsesrige dage sammen med Malene Aastrup. Det kan vi gøre til rimelige penge, fordi vi selv stiller os til rådighed med de kompetencer, vi har. Men vi har brug for flere praktiske hænder, som kan hjæl­pe med at få alt til at glide, bl.a. til at hjælpe i køkkenet. Har du lyst at bidrage til at lave en god camp for børnene, kan du henvende dig til Malene Aastrup på maa@ryvm.dk / 2830 5332.