Hvornår:
9. april 2024 kl. 10:00 – 12:00
2024-04-09T10:00:00+02:00
2024-04-09T12:00:00+02:00
Hvor:
Mødesalen

Når vi fortæller, skaber vi samtidig en historie om, hvem vi er. Derfor har vi i foråret arrangeret to samtalesaloner, der handler om at fortælle sin historie.

“Vi har alle brug for en fortælling om vores liv. En fortælling, der er vores liv”.

Sådan skriver Kristian Leth i indledningen til en af hans erindringsbøger. Mennesker har alle dage fortalt fortællinger. Fortællinger om deres forfædres liv og fortællinger om deres eget liv. En gang sad vi omkring bålet og fortalte. Siden begyndte vi at skrive fortællingerne ned og nogle af dem blev til myter. Historier, som vi slet ikke ved, hvor meget hold der er i. Hvor meget der virkelig skete og hvor meget, der siden er blevet fundet på. I dag skriver vi romaner. Selvbiografiske romaner eller autofiktion eller hvad vi nu kalder genren.

Gode historier bærer altid på noget sandhed. Noget sandt om menneskelivet, som alle kan genkende på tværs af tid og sted. Det er her, at Bibelen blandt andet udmærker sig. Størstedelen af europæisk litteratur bærer på inspiration fra Bibelen. I dag findes der et væld af historier, som du kan læse. Romaner i stakkevis, men også fortællinger, som bliver lagt ud på de digitale medier. Nogle skriver skønhistorier og andre vælger at skrive om alt det grimme.

Os, der ikke skriver så meget om vores liv, vi fortæller i stedet. Måske uden at tænke over det. Og det er her, at samtalesalonerne bliver interessante. For når vi gentagne gange fortæller de samme historier og andre måske ligefrem er blevet trætte af at høre på dem, skal vi så bare lade de fortællinger ligge eller skal de fortælles om? Er de kedelige eller uinteressante eller mangler du bare at fortælle det interessante frem. Det som virkelig betyder noget for dig. Det som vil gøre både den anden og dig opmærksom på noget vigtigt om livet og om dig.

 

12. marts kl. 10-12 i mødesalen

Barndomserindringer

Med afsæt i Kristian Leths bog ”En vej ud af tågen” deler vi
barndomsminder for at skabe gode fortællinger om vores liv til de
næste generationer.

9. april kl. 10-12 i mødesalen

Vendepunkter i livet

Med afsæt i Per Schultz Jørgensens bog ”Vendepunkter” deler vi
afgørende øjeblikke i vores liv.