Hvornår:
20. juni 2021 kl. 13:00 – 16:00
2021-06-20T13:00:00+02:00
2021-06-20T16:00:00+02:00
Hvor:
Ryslinge sognekirke

Gudstjeneste, kaffe, foredrag og musik. En fælles dag arrangeret af valgmenighed, frimenighed, sognekirke og høj- og efterskole. Tilmelding direkte på Ryslinge Højskole. Entré 100 kr. betales på dagen.

Foredrag med Merete Riisager: Selvbyggerbørn
Nutidens børn og unge har gode vilkår i et velstående samfund med allehånde bekvemmeligheder og muligheder. Alligevel mistrives mange, og nøgletal for selvskade, ensomhed og angst bevæger sig i mange tilfælde den forkerte vej. Hvad er på spil? Dette spørgsmål forsøger tidligere undervisningsminister og cand. mag. i Pædagogik Merete Riisager at besvare i sin bog “Selvbyggerbørn”.

Hun mener, at børn og unge vokser op med et spinkelt livsgrundlag, og de overlades i høj grad til at danne og opdrage sig selv, af en forældregeneration, der ofte har travlt med egne gøremål, og som af al kraft forsøger at fly rollen som de voksne. De unge bliver “selvbyggerbørn”, som tynges af usikkerhed og flydende rammer i hjemmet og i skolen. Riisager mener, at kuren må være at forældre og lærere tager voksenrollen på sig og genskaber den dannelse, der tager fagene, historien, kulturen og også kristendommen alvorligt, som det grundlag, den opvoksende generation skal kende, for selv en dag at kunne blive myndige borgere og frie mennesker.

Musik ved Hans Mydtskov og Morten Nordahl.

Hent folder om Ryslingemødet