Hvornår:
3. oktober 2024 kl. 14:00 – 16:00
2024-10-03T14:00:00+02:00
2024-10-03T16:00:00+02:00
Hvor:
Nazarethkirken

Minikonfirmand – hverdagshelte og himmelmagi er en slags juniorklub for børn i 3., 4., 5. og 6. klasse. Vi mødes i kirken torsdage efter skoletid kl. 14 til kl. 16. Vi begynder torsdag 3. oktober og slutter første søndag i advent 1. december til adventsmødet.

Der er meget at lære i livet – som indrømmet kan være mærkeligt indimellem. Til minikonfirmand har vi ikke et pensum, vi skal nå, og der er ikke en læring, vi skal have. Men det er et frirum til at tale om de ting, der ikke bliver tilbudt andre steder, gennem leg og fællesskab. Alt sammen på en måde, så det er til at forbinde med det liv, vi kender fra vores hverdag. Vi taler bl.a. om, hvordan vi tackler dilemmaer i hverdagen og hører fortællinger fra kristendommen, som kan hjælpe os til det. Derfor kalder vi minikonfirmand for ”Hverdagshelte og himmelmagi”.

Vi skal synge, lære fadervor, prøve at spille på orgelet, lave teater, høre fortællinger fra biblen, være kreative med vores hænder og se film.

Tilmeld dit barn eller barnebarn allerede nu til maa@ryvm.dk.

Hvad skal vi lave?

De fleste ved, at Jesus blev født og var en virkelig god og høflig mand, men ved vi også, hvorfor folk begyndte at kalde sig kristne, og hvordan kirken blev til? Dette efterår er der fokus på kirkens historie fra Jesus og frem til i dag. Vi skal høre om Romerrigets korsfæstelser, om de første munke, der sætter sig på pæle nede i Ægypten, om folk, der pisker sig selv, fordi de tror pesten er en sygdom Gud har sendt for at straffe dem. Men vi skal også høre om riddere, der tager på korstog for at kristne folk med andre religioner, om paver, der finder på, at du skal købe et brev for at slippe for at komme i Helvede, om fromme mennesker, om dem, der ville være frie. Sidst, men ikke mindst, skal vi høre om, hvordan folkekirken blev til.

Men vi skal ikke bare høre fortællingerne. Vi skal også spille det som rollespil og bygge både kors og pæle, sværd, lave flag og skrive afladsbreve. Minikonfirmand er en god mulighed for at møde kirken og præsten, inden børnene om nogle år skal til konfirmationsforberedelse. Vi håber at se en masse glade børn i kirken til minikonfirmand i efteråret.