Hvornår:
24. september 2023 kl. 11:00 – 15:00
2023-09-24T11:00:00+02:00
2023-09-24T15:00:00+02:00
Hvor:
Nazarethkirken
Graabjergvej 4
5856 Ryslinge
Danmark

Høstgudstjenesten er en festgudstjeneste for hele familien, hvor vi har fokus på taknemmeligheden for årets høst og for de mange gaver, vi har og er glade for i livet. I gudstjenesten synger vi kendte høst- og efterårssalmer.

Efter høstgudstjenesten holder vi høstfest med fællesspisning og sang i mødesalen. Et brød, et glas marmelade, ost eller lidt frugt – tag lidt mad med til fællesbordet, så deler vi herlighederne. Hvis alle giver det, de kan, har alle givet lige meget.

Efter frokosten er der foredrag med Rasmus Hage Dalland: JORDBUNDET – en rejse rundt i dansk landbrug. Se mere nedenfor.

Når vi har spist og hørt foredraget, er der fri leg og hygge i haven for børn og voksne samt høstmarked på gårdspladsen, hvor du kan sælge eller bytte tøj, legetøj og stauder.

Vil du have en bod til høstmarked? Skriv til Malene på maa@ryvm.dk.

Om foredraget med Rasmus Hage Dalland:

For blot et par generationer siden havde mange danskere en tilknytning til landet og landbruget. I dag er kendskabet for langt de fleste reduceret til en tur i supermarkedet. Afstanden mellem land og by vokser, og debatten om landbrugets rolle i klima- og biodiversitetskrisen er intens. Men ved vi egentlig, hvad vi taler om? Og hvordan oplever landmændene selv deres erhverv og den andel, de har i kriserne?

Med udgangspunkt i sin egen slægt rejser Rasmus Hage Dalland rundt i Danmark. Han besøger en lang række bedrifter – fra en lille regenerativ markedshave med grøntsager, over effektive økologiske brug til svineproduktion i storskala. Gennem møderne tegner han et billede af, hvad landmændene mener om den grønne omstilling og hvilke
udfordringer, arbejdet med jorden byder dem.

Landbruget har sat dybe aftryk på vores spisevaner, landskaber og slægtshistorier – og bevægelser på landet har på afgørende vis formet vores politiske system, identitet og naturforståelse. Så hvordan vil de kommende bevægelser i landbruget forandre os?

JORDBUNDET er en rejsefortælling, der undersøger, hvor landbruget står lige nu – på tærsklen til store forandringer.
Rasmus Hage Dalland (1988) er journalist og forfatter til bogen ’IDENTITÆR – en rejse ind i Europas nye højre’ som udkom på Atlas i 2019. Tidligere lokalredaktør på Fyns Amts Avis’ Ærø- redaktion.