Hvornår:
22. marts 2023 kl. 19:00 – 21:00
2023-03-22T19:00:00+01:00
2023-03-22T21:00:00+01:00

Forestilling: Jeg saa engang et Billede af det Evige… – en rejse med Grundtvig

Thure Lindhardt vil guide jer gennem Grundtvig – gennem fortællinger om ham, hans liv, hans inspiration, hans kvinder, hans helte, og ikke mindst gennem hans egne ord. Thure vil fortolke hans salmer, digte, dagbøger og krydre det med betragtninger om manden og ikke mindst: Hans ord og ånd.

I 2022 var det 150 år siden Danmarks store digter, præst, fritænker, politiker og folketænker, N.F.S. Grundtvig døde. Næsten 90 år nåede den største af vores kulturformidlere at blive, og i størstedelen af hans liv kæmpede han for danskernes åndsliv, folkeliv og ligeværdighed.

Grundtvig er en ener i dansk historie. Hans kamp for oplysning, for kvinder, for højskoler, Gud og Nordens mytologi er uden sidestykke, og hans tanker rækker langt ud over Danmarks grænser, til borgerrettighedskampene i USA, og er stadig i dag en af årsagerne til, at vores frisind og samfund er beundret i store dele af verden.

Thure Lindhardt har ikke bare opnået anerkendelse herhjemme for sin medvirken i store spillefilm og tv-serier som Broen, Flammen og Citronen og Blå mænd, han har også fået international succes med roller i storfilm som Engle og Dæmoner og The Fast and the Furious 6. Thure Lindhardt foredrag giver tilhørerne et sjældent indblik i livet som skuespiller og brænder for at formidle kunst og dannelse. 

Et foredrag med Thure Lindhardt giver dig: 

  • Et oplysende og levende foredrag om Grundtvigs liv, kunst, kultur og det samfund vi har i dag.
  • Et personligt foredrag om hans eget liv, og det at turde tage sig selv alvorligt.
  • Et inspirerende foredrag om indlevelse, skuespil og hvorfor vi mennesker fortæller historier.

Thure Lindhardt er uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1998 og har siden da medvirket i en lang række danske og internationale film, tv-serier og teaterforestillinger. Herhjemme er han gennem årene blevet anerkendt og hædret for sit skuespil med adskillige priser deriblandt Reumerts Talentpris, Hartmann-Fondens Diplompris og Teaterpokalen.

I 2000 fik Thure Lindhardt sit gennembrud med spillefilmen Her i nærheden og medvirkede derefter i andre danske filmsucceser som Nordkraft (2005), Flammen & Citronen (2008), Blå mænd (2008) og Sandheden om mænd (2010). Thure Lindhardt er vokset op i Roskilde og vidste fra barns ben af, at han ville være professionel skuespiller. Da han var bare 12 år gik han til audition til en rolle i Bille Augusts Oscar-vindende Pelle Erobreren (1987). Siden sin tv-serie debut i 1998 i Strisser på Samsø har Thure Lindhardt også medvirket i flere populære danske og internationale tv-serier heriblandt Edderkoppen (2000), Rejseholdet (2002), The Borgias (2013), Badehotellet (2016) og senest The Last Kingdom (2017).

I 2019 udgav Thure Lindhardt sammen med Rune Skyum-Nielsen bogen “Vi ved jo hvordan det er at være menneske”, der er et unikt indblik i hoved og hjertekule på Thure selv. Derudover har Thure i efteråret 2020 medvirket i bookazinet “Omtanke” (Muusmanns Forlag i samarbejde med Christan Have), hvor læserne kommer helt tæt på skuespilleren. Gennem en dybdegående og inspirerende samtale kommer han ind på de evigtgyldige temaer: livsformål, nærvær, tro, håb og kærlighed – temaer han også berører i sine foredrag.

BILLETTER Á 150 KR. kan købes i Spar i Ryslinge, via Mobile Pay 97534 eller i døren.