Hvornår:
30. august 2019 kl. 19:00 – 21:00
2019-08-30T19:00:00+02:00
2019-08-30T21:00:00+02:00
Hvor:
Ringe Bibliotek
Pris:
Gratis

Drop ind og syng med, når lokalkendte vælger sange. Blandt sangvælgerne finder du: 

Birgit Nedergaard 

Organist ved Nazarethkirken 

Elin Jeppesen 

Skoleleder ved Svindinge Friskole og kirkesanger i Ryslinge Valgmenighed. 

Torben Vind Rasmussen 

Formand for Efterskoleforeningen. 

Bo Andersen 

Tidligere borgmester i Fåborg-Midtfyn Kommune, formand for Den Faberske Fond. 

Jeppe Sand 

Højskolechef på Ryslinge Højskole. 

Sune Vesterlund Larsen 

Viceforstander på Ryslinge Efterskole og ildsjæl på Midtfynsfestival 2019. 

Om Maratonsang skriver medlem  Jesper Vognsgaard:

Begrebet maratonløb er noget af en bedrift og en udholdenhedsprøve. I følge myten løb en budbringer i 490 f.Kr. fra den lille græske by, Marathon til Athen, en distance på mere end 42 kilometer. Det forlød nemlig, at en persisk invasionsflåde med 20.000 krigere gjorde landgang ved netop Marathon. Budskabet fra den løbende budbringer betød, at Athens hær kom Marathon til undsætning og fordrev perserne. Myten fortæller også, at da løberen havde overbragt budskabet faldt han død om. Så voldsomt behøves det selvfølgelig ikke at gå, når man giver alt i sig. Men sikkert er det, at tankerne kommer til at rulle, når man giver sig hen og lever sig helt ind i en sag. Når man løber en lang tur eller cykler derudad får tankerne ofte frit spil. Nogle gange tager tankerne over og får sit helt eget liv.  

Det er lidt på samme måde når man synger. Og i særdeleshed når man synger sammen eller synger mange sange efter hinanden. Når mange mennesker synger mange sange lige efter hinanden, kalder man det for maratonsang. Dem der har prøvet det kan nikke genkendende til, at når man overgiver sig til sangens væsen lever man i nuet. Men, og det er det forunderlige, man oplever også at tankerne slet ikke kan undgå at trille tilbage af Memory Lane eller måske drømme sig ind i fremtiden. 

Gode fællessange består af lige dele vedkommende tekster skrevet med en poetisk åre og en fællessangegnet melodi. Hertil skal tilsættes noget ekstra, lad os kalde det for sangens X-factor, noget der er større end os selv. Indimellem sker det, at min historie bliver flettet ind i sidemandens historie. Maratonsang er altså en slags drømmerejse ind i en verden, hvor vi lever både før og nu og i fremtiden. Drømmerejsen kan bedst realiseres sammen med andre sanginteresserede mennesker.  

Ind i mellem sangene skal der gerne lyde små, men vigtige pointer eller ræsonnementer eller personlige anekdoter som oplæg til den næste sang. Disse små oplæg tjener nogle gange som en øjenåbner eller skulle man sige ørenåbner. Der er altså mange god grunde til at mødes og synge en maraton – sådan cirka 42 km. fællessang i et stræk. Måske er man træt bagefter. Men hvad gør det, når man er oplivet og glad? 

Første gang Ryslinge Valgmenighed afholdt en maratonsang, var fredag den 31/8 2018 på Ringe Bibliotek – i forbindelse med Open By Night. Aftenen blev arrangeret i samarbejde med biblioteket. Aftenen, som blev et tilløbsstykke, kalder på mere! Vi har derfor indbudt til en ny sangaften med mange sange og mange oplægsholdere tirsdag den 28/5 i Nazarethkirken. Denne aften vil en håndfuld par motivere nogle sange, som betyder noget for netop dem – som par. Jo, sang og musik forener! 

På gensyn til masser af fællessang!