Hvornår:
26. januar 2022 kl. 19:00 – 21:30
2022-01-26T19:00:00+01:00
2022-01-26T21:30:00+01:00
Hvor:
Mødesalen
Aaskovvej 2
5856 Ryslinge
Danmark
Pris:
Gratis
Kontakt:
Malene

Hver onsdag kan du mødes med andre og dyrke din kreative hobby og hygge med andre i valgmenighedens mødesal. Du kan være med, uanset hvad du sysler med, og du kan også komme for at lære noget nyt. Har du altid drømt om at lære at strikke, så kan du lære det her. Medbring de ting, du gerne vil arbejde med og dit gode humør. Vi har fokus på at prøve ting af og eksperimentere, mens vi hygger os sammen og ser, hvad de andre nørkler med.

Vi lærer af hinanden på tværs af generationer

I gamle dage var husflidsarbejde en dyd. Pigerne lærte at strikke, hækle og brodere i skolen. De dage er forbi, og vi vil gerne bidrage til, at de gamle håndarbejder bliver givet videre til den nye generation. På samme måde vil vi gerne give den ældre generation mulighed for at lære nye måder at arbejde kreativt på. Derfor er krea-aftner åbent for alle uanset alder. Ideen er, at vi arbejder med det kreative og giver det videre.

Prøv noget nyt

En gang om måneden har vi ”lær noget nyt”-aften. Her kommer forskellige dygtige og kreative mennesker og fortæller om det, de arbejder med og lærer fra sig. Vi får lov at dykke ned i det, de arbejder med og finde ud af, om det måske er noget, som kunne blive til en ny hobby.

Vi er ved at planlægge efterårets program. Her kan du se, hvad vi tidligere har arbejdet med:

26/1: Lær at arbejde med nålefilt
Tørklæder, ophæng, dukker, brocher, hårpynt… der er et hav af muligheder i nålefilt. Denne aften kommer Birgit Kristensen og viser os, hvordan vi laver nålefilt, og vi kan prøve kræfter med et lille projekt som fx. et ophæng. Nålefilt kræver kun kartet uld, nåle til filtning, skumgummi og måske nogle bageforme som modeller, så det er let at komme i gang med. Vi sørger for materialer, du skal bare dukke op og lade kreativiteten blomstre.

9/3 og 16/3:  Kom i gang med patchwork
Brug dine stofrester til at lave smukke ting. Du kan lave små og store – håndsyede og maskinsyede – ting af dine ‘gamle’ rester eller gammelt tøj. Denne aften viser Mercedes Salomonsen, hvordan du kommer i gang med patchwork. Det kan være til grydelapper, puder eller tæpper. Mercedes har en masse bøger med til inspiration. De vil også være der ugen før, så du allerede der kan få en ide om, hvad du skal bruge.

Første gang lærer du at tegne mønster og skære stof, sætte farver sammen og får introduktion til forskellige syteknikker. Gangen efter syr du videre på dit projekt.

20/4: Lav dine egne decoupagekort
Med få midler kan du relativt nemt lave dine egne smukke kort til venner og bekendte. Ann Madsen kigger forbi og lærer os, hvordan vi nemt laver kort af karton og blade som Isabellas, Mad & Bolig og Bo Bedre. Du kan lave kort, som passer til en bestemt lejlighed eller til modtagerens interesser, men du kan også lave kort med blomster, der passer til alle lejligheder og er gode at have i skuffen. Medbring en god saks (ikke for stor), en hobbykniv og skæreunderlag samt eventuelt blade i god papirkvalitet.

Frivillige undervisere søges

Kan du noget, du har lyst til at lære fra dig, eller kender du nogen, der kan? Så kontakt Mercedes og kom med. Alt er velkomment: Papirklip, broderi, collage, eller maling på sten. Vi vil gerne prøve en masse forskellige ting.

Der er kaffe på kanden hver onsdag

Frivillige sørger sammen med Mercedes Salomonsen for, at der hver gang er kaffe og kage – og gjort klar til hyggeligt samvær og praktisk hjælp til strik, hækling og andre nørklerier.

Alle kan være med. Du kan komme hver onsdag, eller de onsdage, der passer dig. Ingen tilmelding.