Hvornår:
19. november 2019 kl. 19:00 – 22:00
2019-11-19T19:00:00+01:00
2019-11-19T22:00:00+01:00
Hvor:
Mødesalen
Aaskovvej 2
5856 Ryslinge
Danmark
Pris:
60 kr.

Kirkehøjskolen Midt på Fyn

Folkelige foredrag til oplysning om kristendom, kirke og tro. For alle uanset bopæl – ingen tilmelding nødvendig.

Entré 60 kr. pr. aften inkl. kaffe

Kirkehøjskolen arrangeres af en frivillig kreds af menighedsmedlemmer og præster i Midtfyns Provsti.

Kovendinger – liv i sproget

ved Johannes Nørregaard Frandsen, sprogforsker SDU

Der er liv i sproget! Det bevæger sig, det knirker og knager, det forarger, irriterer og skaber modsætninger, men det forløser også, og så danner det fællesskaber. Sproget, det daglige, talte og skrevne dansk, er i stadig udvikling. Ord, vendinger og begreber opstår, andre forgår. Ord importeres, fordrejes og slides op.

I foredraget vil jeg give eksempler på sprogets skønne og skæve liv, ligesom jeg vil diskutere forholdet mellem sprog, historie, identitet og selvbilleder. Det vil ske i afslappet form med plads til spidse bemærkninger og humoristiske eksempler fra den magiske kuffert, vi kalder det danske sprog.

Forundringsparat med Benny Andersen

ved valgmenighedspræst Malene Aastrup og sangerinde Trine Lunau

”Jeg er en helt almindelig mand”, sagde Benny Andersen om sig selv. Men helt almindelige er hans digte ikke. De emmer af barnlig nysgerrighed og et livsmod, som de fleste kun tør drømme om. Hvad var Benny Andersen for et menneske og hvad siger hans digte om alle os andre almindelige mennesker. Vi skal både lytte til sange, have udlagt sange og selv synge med på de finurlige melodier, som Benny Andersen også selv står bag.

Trine Lunau er sanger og sangskriver i orkesteret Lunau&Sund, som spiller koncerter i både ind-og udland med deres poetiske og eftertænksomme dansksprogede sange. Trine er uddannet rytmisk sanger fra det fynske musikkonservatorium og er kirkesanger i Davinde, Allerup og Fraugde kirker.