Hvornår:
11. december 2018 kl. 20:00 – 21:30
2018-12-11T20:00:00+01:00
2018-12-11T21:30:00+01:00
Hvor:
Nazarethkirken
Graabjergvej 4
5856 Ryslinge
Danmark
Kontakt:

Det Fynske Kammerkor ledes af dirigent Alice Granum. Vi glæder os til at høre en masse af de gode julesange og salmer, som det kan være helt svært at nå igennem på en enkelt måned.

Julemåneden er efterhånden for mange mennesker indbegrebet af travlhed og højtidsstress. Heldigvis kontrapunkteres midvintercentrifugen af masser af musik, hvor stort set ethvert kor og musikensemble afholder eller medvirker ved julekoncerter.

Det har Det Fynske Kammerkor også gjort i alle årene, og i år kan koret bl.a. høres i Nazarethkirken i Ryslinge.

Ved koncerten d. 11. december kl. 20.00 kan man naturligvis høre en række klassiske og velkendte efterårs- og julesange i smukke arrangementer, hvoraf flere er relativt nye ved bl.a. Søren K. Hansen og Per Drud Nielsen.

Koncerten vil også rumme julesange og -satser fra England, USA, Sverige og Frankrig. England har her en særlig lang og stærk tradition, og udover en helt klassisk Christmas Carol vil man kunne høre en sats af den produktive og meget populære komponist John Rutter.

Det amerikanske islæt er bl.a. ”Carol of the Bells”, som vil være kendt af alle, der har set Hollywood julefilm. Hvis ikke titlen – undskyld udtrykket – vil ringe en klokke hos alle, vil man til koncerten givetvis få sig en aha-oplevelse, når satsen går i gang.

Desuden indledes koncerten med to værker af de amerikanske komponister Morten Lauridsen (født 1943) og Eric Whitacre (født 1970).

Begge komponister har nydt stor popularitet i de senere år, hvilket givetvis hænger sammen med at de begge skriver musik, der er umiddelbart tilgængelig, og som er smuk uden at være overfladisk eller tilbageskuende. Det er rolig fremadskridende musik, der dyrker de smukke klange – med indfarvede troldsplinter. En særlige stilart, som nogle skribenter kalder ”neo-impressionisme.”

I det tekstlige forlæg er de to satser mere forskellige, selvom de begge har latinske tekster. Teksten til ”O Magnum Mysterium” (Lauridsen) er en gammel katolsk julehymne, som en lang række andre komponister også har sat i musik, medens ”Lux Aurumque” (Whitacre) er en oversættelse til latin af et nutidigt engelsk digt af Edward Esch, et digt, der ikke er specifikt religiøst, men som alligevel nævner det gyldne lys, der ledsager englenes lovprisning af det nyfødte barn.

Det Fynske Kammerkor har i løbet af 30 år givet et utal af koncerter i både ind- og udland, og hører til landets bedste kammerkor.

Korets ca. 30 rutinerede sangere dirigeres af docent Alice Granum, der i en menneskealder har sat sit uhyre kompetente fingeraftryk på dansk korsang.