Hvornår:
14. august 2022 kl. 12:00 – 13:00
2022-08-14T12:00:00+02:00
2022-08-14T13:00:00+02:00
Hvor:
Mødesalen

Stofkunstner Marianne Axboe har været fascineret af smukke stoffer, perler og alt, der glitrer, siden hun var barn. I mange år arbejdede hun med kunstværker i stof, men da hun stødte hun på quiltning for første gang i North Carolina for 30 år siden, opdagede hun, at det gav billederne en tredje dimension. Mariannes værker har stærke farver og rene linjer. Hun har altid været særligt tiltrukket af de stærke farver, og det er også dem, hun først får øje på, når hun kigger ud i naturen. I mange af hendes værker er indarbejdet elementer, man ikke ellers forbinder med patchwork: Perler, læder og strikkede elementer.

– Alt kan bruges. Der sniger sig små, sjove ting ind, som kan give prikken over i’et, fortæller Marianne, som også selv farver nogle af stofferne.

Marianne har boet i USA i over 30 år og har igennem mange år lavet store kirkearbejder. En kirke i St. Louis spurgte hende, om hun ville udsmykke kirken, og siden har stofkunsten været en fuldtidsbeskæftigelse. I kirkerne i USA har de ikke alterpartier, men udsmykker med bannere, som godt kan være 8 meter lange og 2 meter i bredden. Bannerne følger kirkeårets farver og er ofte flankeret af stolaer, bogmærker til bibelen og udsmykning til prædikestolene, der passer til.

Selvom Mariannes værker er storslåede, starter hun ikke ud med en ”master plan”. Hun lader stofferne inspirere og overraske. Det giver hende kunstnerisk frihed og plads til ændringer og forbedringer i processen.

Kom til fernisering

Mød Marianne Axboe, når vi 14. august holder fernisering efter gudstjenesten kl. 11, hvor hun fortæller, hvordan hun arbejder med sine stofværker.