Hvornår:
1. marts 2020 kl. 10:30 – 11:30
2020-03-01T10:30:00+01:00
2020-03-01T11:30:00+01:00
Hvor:
Mødesalen
Aaskovvej 2
5856 Ryslinge
Danmark

Forårets udstillere er Lissy og Bent Wiborg, som arbejder med patchwork og keramik. Udstillingen åbnes med fernisering søndag den 1. marts kl. 10.30 efter gudstjenesten, og den kan ses indtil slutningen af juni 2020, når der er arrangementer i salen. Udstillingen kan også ses ved at kontakte Malene Aastrup.

Lissys interesse for patchwork startede, da hun gik på pension. Hun skulle finde en hobby, og valget faldt på det farverige håndværk, som man kan arbejde på hele året. Hun havde aldrig syet før, da hun kastede sig ud i den nye hobby, og nu har hun syet i over 20 år.

Lissy syr både på maskine og i hånden. Hun er mest til det traditionelle patchwork, som også er det, hun kommer til at udstille i mødesalen: tæpper, dækkeservietter og løbere.

Bent Wiborg udstiller brugsting i keramik. Han er uddannet keramiker på Aarhus Kunstakademi og har arbejdet professionelt med keramikken siden 1967. Han har eget værksted og har i en periode haft butik i Aarhus.

Selvom et helt liv har budt på en karriere med ler, er han ikke blevet træt af keramikken. Sådan er det, når man arbejder med sin passion. Bent arbejder mest med stentøj i hvidt ler, som kommer fra et teglværk i Assens. Hans keramik er kendetegnet ved en stilfuld enkelthed i afdæmpede farver af gråhvide, grønne og blå nuancer. Tidligere udstillinger tæller bl.a. Kunstnernes Forårsudstilling i Charlottenborg, Kunstnernes Påskeudstilling i Århus og på Kunstnernes Efterårsudstilling i København.

Lissy og Bent deler efternavn, men de er ikke ægtefæller. De er svoger og svigerinde, og det er ikke første gang, de udstiller sammen. Keramikken og den farvestrålende patchwork komplimenterer hinanden godt.