Hvornår:
21. marts 2023 kl. 10:00 – 12:00
2023-03-21T10:00:00+01:00
2023-03-21T12:00:00+01:00
Hvor:
Mødesalen
Aaskovvej 4
5856 Ryslinge
Danmark
Pris:
Gratis
Kontakt:
Malene Aastrup
2830 5332

Bøger udvider vores horisont. Vi får fortællinger, som vi kan spejle os i. Vi får mulighed for at forstå, hvorfor andre er helt anderledes eller for at se, at andre føler og oplever noget, der ligner det liv, vi selv lever og troede, vi var de eneste, der kæmpede med. I bogklubben læser og diskuterer vi god litteratur – nyt som ældre – og går på opdagelse i bøgernes budskaber sammen. Vi starter med at synge en højskolesang og går derefter i gang med gennemgang af bogen. Alle fortæller, hvad de har fået ud af deres læsning; vælger nogle sider, temaer, personer ud. 

Bogklubben ledes af Sonja Skygebjerg, cand. mag. og tidligere højskolelærer i fællesskab med valgmenighedspræst Malene Rask Aastrup.

Vi læser:

Tirsdag den 21. februar kl. 10-12: Benjamin Koppel: Annas sang
1930’ernes København. Hannah vokser op som den yngste af fem børn i den jødiske emigrantfamilie Koppelman. Hun drømmer om at blive musiker ligesom sine brødre, og da hun bliver optaget på konservatoriet og forelsker sig i den unge idealist Aksel, er friheden og lykken inden for rækkevidde. Men i det jødiske miljø betyder slægten og traditionerne alt, og til den viljestærke mor Bruches sorg forkaster Hannahs brødre de kvinder, ægteskabsmægleren finder til dem. En efter en gifter de sig med danske kvinder, og mor Bruche og far Yitzhak bliver forvist til de bagerste rækker i synagogen. Nu er det kun Hannah, der kan redde familiens ære. Skal hun ofre sig og opgive musikken og den mand, hun elsker?

Tirsdag den 21. marts kl. 10-12 Tove Ditlevsen: Pigesind

Det laver vi i bogklubben

Efter et kort resume, deler vi alle hver især vores læseoplevelse med hinanden. Der er ikke nogen facit. Fokus er: Hvad gjorde indtryk på dig? Hvad tror du forfatteren vil sige med sin bog? Hvad undrer du dig over? Hvad mindede dig om noget i dit eget liv? Og hvad vil du tage med dig videre?

Alle bogelskere kan være med – også uden at have læst hele bogen.