Hvornår:
11. oktober 2022 kl. 10:00 – 12:00
2022-10-11T10:00:00+02:00
2022-10-11T12:00:00+02:00
Hvor:
Mødesalen
Aaskovvej 4
5856 Ryslinge
Danmark
Pris:
Gratis
Kontakt:
Malene Aastrup
2830 5332

Bøger udvider vores horisont. Vi får fortællinger, som vi kan spejle os i. Vi får mulighed for at forstå, hvorfor andre er helt anderledes eller for at se, at andre føler og oplever noget, der ligner det liv, vi selv lever og troede, vi var de eneste, der kæmpede med. I bogklubben læser og diskuterer vi god litteratur – nyt som ældre – og går på opdagelse i bøgernes budskaber sammen. Vi starter med at synge en højskolesang og går derefter i gang med gennemgang af bogen. Alle fortæller, hvad de har fået ud af deres læsning; vælger nogle sider, temaer, personer ud. 

Bogklubben ledes af Sonja Skygebjerg, cand. mag. og tidligere højskolelærer i fællesskab med valgmenighedspræst Malene Rask Aastrup.

Efterårets tema er skrøbelige fællesskaber og følelsesmæssige relationer mellem mennesker

Vi læser:

Tirsdag den 11. oktober kl. 10-12 Iben Mondrup: Tabita
“Tabita” skildrer den rystende historie om et grønlandsk søskendepar, der bliver adopteret af et dansk ægtepar, som ikke selv kan få børn. I Danmark lærer børnene, Tabita på 5 og Vitus på 1 år, at lægge afstand til alt, hvad de har kendt hidtil: Det grønlandske sprog og deres ophav. Men intet går som ønsket, og konsekvenserne bliver enorme for både børn og voksne. 

Tirsdag den 8. november kl. 10-12 Katrine Marie Guldager: Det samme og noget helt andet
Om at miste nær familie og om arvestrid. Da Katrine Marie Guldagers far dør i en ulykke, udløses en lang række konflikter. En arvestrid, tavse magtkampe og usunde relationer ser dagens lys. En stærk roman om familier og stærke kvinder.

Tirsdag den 13. december kl. 10-12 Jens Christian Grøndahl: Før vi siger farvel
Den 36-årige Barbara lever sammen med en 30 år ældre fotograf Marcus, der har gjort det til en livsform altid at være på vej ud i verden. Han gør pludselig forholdet forbi, fordi han mener, at Barbara skal finde en mand på sin egen alder.

Det laver vi i bogklubben

Efter et kort resume, deler vi alle hver især vores læseoplevelse med hinanden. Der er ikke nogen facit. Fokus er: Hvad gjorde indtryk på dig? Hvad tror du forfatteren vil sige med sin bog? Hvad undrer du dig over? Hvad mindede dig om noget i dit eget liv? Og hvad vil du tage med dig videre?

Alle bogelskere kan være med – også uden at have læst hele bogen.