Hvornår:
25. maj 2019 kl. 9:00 – 21:30
2019-05-25T09:00:00+02:00
2019-05-25T21:30:00+02:00

Årsmøde i Sdr. Nærå Valgmenighed

Foreningen af Grundtvigske Valg- og Frimenigheder
Lørdag d. 25. maj 2019 i Sdr. Nærå Valgmenighed, Stationsvej 171 5792 Årslev

Frist for tilmelding: 1. maj

Tilmeld dig

Program

Kl. 9:00 – 9:45 Ankomst til Sdr. Nærå Valgmenighed. Udlevering af navneskilt, infomateriale og vand. Der serveres kaffe og boller. Indkørsel ved Espegyden. Parkering kan også foregå på Efterskolen
Kl. 10:00 Gudstjeneste i Sdr Nærå Valgmenighedskirke
Kl. 11:00 Velkomst ved valgmenighedens formand Lis Rosager Møldrup. Sdr. Nærå Valgmenighed i dag samt praktiske oplysninger i Sdr Nærå Valgmenighedskirke
Kl. 11:30 Frokost i Storstuen
Kl. 13:00 Animismens væsen – ”kunsten at forføre en elg”. Foredrag ved Rane Villerslev, direktør på Nationalmuseet, antropolog, eventyrer og professor.
Kl. 15:00 Eftermiddagskaffe i Spisesalen på Midtfyns Efterskole
Kl. 15:30 Generalforsamling i Foreningen af Grundtvigske Valg- og Frimenigheder på Midtfyns Efterskole
Kl. 19:00 Festmiddag. Mellem hovedret og dessert er der koncert med Lunau og Sund i Storstuen
Tak for i dag

Hent programmet på pdf

Tilmeld dig

Ved spørgsmål, kontakt Sdr. Nærå Valgmenighed: Formand Lis Rosager Møldrup. Tlf. 51 56 33 24.

Foredrag med Rane Willerslev: Animismens væsen – ”kunsten at forføre en elg”

Hvad er tro? Kan man tro mere rigtigt – og kan man tro forkert? Mennesket har altid troet – på noget, på nogen. Og spørgsmålet er i dag om noget mere aktuelt end nogensinde. Ånder, reinkarnation og jægere i dyrekostumer kan let opfattes som udtryk for en primitiv livsform, der bygger på illusioner og selvbedrag. Med udgangspunkt i det sibiriske jægerfolk, jukagirerne, delagtiggør Rane Willerslev tilhørerne i sin antropologiske forskning i naturreligion (animisme). Han tager i sin forskning jukagirerne alvorligt og argumenterer for, at deres virkelighedsbillede er lige så gyldigt og lige så funktionelt som vores på sine egne betingelser. Foredraget tager afsæt i Rane Willerslevs egne oplevelser som pelsjæger i Sibirien.

Koncert med Lunau&Sund

Lunau&Sund er folk / singer-songwriter men de står på skuldrene af den nordiske vise- og sangskrivningtradition. Lunau&Sunds klangunivers er gennemsyret af en eftertænksom nordisk melankoli, som understøttes af deres fine, dansksprogede tekster, der på poetisk vis bevæger sig igennem eksistentielle emner, naturen og samfundet med en velreflekteret og smittende ro. Trine Lunau synger og spiller harmonika, Peter Sund spiller guitar og synger. De to har spillet og skrevet musik sammen i mere end 17 år og som duo er sammenspillet og indfølingen med hinanden i særklasse. Koncerterne er bygget op med sang og akustisk guitar i centrum og musikken bliver suppleret af nærværende fortællinger og anekdoter fra duoens liv og de historier som teksterne tager afsæt i. Men sig har de har Lunau & Sund trompetisten Torben Sminge. Han er bl.a. kendt fra sit virke som kunstneriskleder og dirigent i Odenses professionelle bigband – Tip Toe Big Band. Han har i mange år været ansat som trompetist i Klüvers Bigband, orkester musiker på Odense Teater og meget mere. Torben lyriske og ekvilibristiske spil smyger sig elegant ind i Lunau & Sunds sange.