Minikonfirmander indsamlede 3.498 kr. til velgørenhed

I Ryslinge Valgmenighed er det blevet en ny tradition, at årets minikonfirmander til advent sælger brugte ting og lader overskuddet gå til et godt formål. Sidste år lykkedes det konfirmander og minikonfirmander at samle så mange penge ind, at Kirkens Korshær i Odense to onsdage kunne give de hjemløse et måltid gratis mad.

I år valgte valgmenighedspræst Malene Aastrup, at indsamlingen skulle gå til et lokalt forankret projekt, nemlig. Gl. Højgaard: En gammel firlænget gård i Trunderup ved Kværndrup, der i 30 år har været socialpædagogisk opholdssted for omsorgssvigtede børn og unge. Børn, der ikke er i stand til at komme i en plejefamilie får på Gl. Højgaard mulighed for en varm og tryg hverdag.

“Det var dejligt, at Malene kom i tanke om os. Jeg vidste godt, at vi i valgmenigheden skulle samle ind, men havde ikke selv tænkt på, at vi kunne være formålet”, siger Gl. Højgaards leder Margit Østergaard Hansen, der glæder sig til at modtage donationen fra Ryslinge Valgmenighed. “Vores børn har drømme og forventninger om den jul, som andre børn kender til, men de færreste af vores børn oplever en jul med julemiddag, juletræ og julegaver derhjemme.“

“Først overvejede vi Julemærkehjemmene og Børnefonden, men så kom jeg i tanke om Gl. Højgaard, der ligger lige her i området.” udtaler Malene Aastrup og fortæller, at de er meget glade for indsamlingens udfald. “Vores minikonfirmander solgte hjemmelavet konfekt og brugt legetøj, børnetøj og vaser mm. doneret af børnene, deres forældre og andre i menigheden. Dertil kom, at en bedstemor havde været sød at lave nogle juledekorationer, som vi også kunne sælge. Vi havde håbet på omkring 1.500 kroner ligesom sidste år, men med gode givere fik vi samlet 3.498 kroner ind.” Formålet med indsamlingen er foruden at støtte gode lokale formål som Gl. Højgaard at lære børnene glæden ved at give. “Julen kommer let til at handle om de julegaver, børnene selv ønsker sig. På denne måde får de øjnene op for, at de selv kan være med til at glæde andre med en gave. Andre, som ikke har så gode vilkår, som dem selv”, bemærker Malene Aastrup, der i øjeblikket arbejder på, om minikonfirmanderne kan komme ud til Gl. Højgaard og selv være med til at overrække pengegaven til stedets børn.

Kommende arrangementer

maj
23
tors
2019
11:00 Babysalmesang Nazarethkirken
Babysalmesang Nazarethkirken
maj 23 kl. 11:00 – 12:00
Babysalmesang @ Nazarethkirken | Ryslinge | Danmark
Sang og musik stimulerer børnenes sanser Mange forestiller sig, at babysalmesang er noget med at sidde stille på en bænk og synge salmer med barnet på skødet. Sådan er det slet ikke. Babysalmesang er både[...]
maj
25
lør
2019
9:00 Årsmøde for fri- og valgmenigheder
Årsmøde for fri- og valgmenigheder
maj 25 kl. 9:00 – 21:30
Årsmøde for fri- og valgmenigheder
Årsmøde i Sdr. Nærå Valgmenighed Foreningen af Grundtvigske Valg- og Frimenigheder Lørdag d. 25. maj 2019 i Sdr. Nærå Valgmenighed, Stationsvej 171 5792 Årslev Frist for tilmelding: 1. maj Tilmeld dig Program Kl. 9:00 –[...]
maj
28
tirs
2019
19:00 Sangmaraton Nazarethkirken
Sangmaraton Nazarethkirken
maj 28 kl. 19:00 – 22:00
Sangmaraton @ Nazarethkirken | Ryslinge | Danmark
Tre timers sangmaraton i Nazarethkirken. Lokale sangvælgere motiverer deres sangvalg med en kort anekdote. Sangvælgere er: Dorte Larsen, Kirsten Kjær, Niels Kjær, Birthe Brunsbjerg, Jesper Vogns­gaard, Marianne Kokkendorff Rasmussen og Tine Ravnbo.
jun
1
lør
2019
14:00 X-konfirmander pynter op til kon... Nazarethkirken
X-konfirmander pynter op til kon... Nazarethkirken
jun 1 kl. 14:00 – 16:00
X-konfirmander pynter op til konfirmation @ Nazarethkirken | Ryslinge | Danmark
Sidste års konfirmander tager blomster med fra haven og pynter kirken for årets konfirmander til dette års konfirmation.
jun
6
tors
2019
11:00 Babysalmesang Nazarethkirken
Babysalmesang Nazarethkirken
jun 6 kl. 11:00 – 12:00
Babysalmesang @ Nazarethkirken | Ryslinge | Danmark
Sang og musik stimulerer børnenes sanser Mange forestiller sig, at babysalmesang er noget med at sidde stille på en bænk og synge salmer med barnet på skødet. Sådan er det slet ikke. Babysalmesang er både[...]
jun
10
man
2019
9:00 2. pinsedag: Morgenbord og fælle... Nazarethkirken
2. pinsedag: Morgenbord og fælle... Nazarethkirken
jun 10 kl. 9:00 – 12:00
2. pinsedag: Morgenbord og fælles gudstjeneste med Ryslinge Frimenighed @ Nazarethkirken | Ryslinge | Danmark
Frimenigheden og valgmenigheden fejrer pinsen sammen med morgenbord i Ryslinge Frimenigheds mødesal efterfulgt af gudstjeneste i Nazarethkirken ved Mikkel Crone Nielsen.