Hvornår:
26. september 2023 kl. 10:00 – 12:00
2023-09-26T10:00:00+02:00
2023-09-26T12:00:00+02:00
Hvor:
Mødesalen
Aaskovvej 4
5856 Ryslinge
Danmark
Pris:
Gratis
Kontakt:
Malene Aastrup
2830 5332

Bøger udvider vores horisont. Vi får fortællinger, som vi kan spejle os i. Vi får mulighed for at forstå, hvorfor andre er helt anderledes eller for at se, at andre føler og oplever noget, der ligner det liv, vi selv lever og troede, vi var de eneste, der kæmpede med. I bogklubben læser og diskuterer vi god litteratur – nyt som ældre – og går på opdagelse i bøgernes budskaber sammen.

Bogklubben ledes af Sonja Skygebjerg, cand. mag. og tidligere højskolelærer i fællesskab med valgmenighedspræst Malene Rask Aastrup.

Vi læser:

Tirsdag 26. september kl. 10-12:  Hanne Vibeke Holst: Kriger uden maske 

‘KRIGER UDEN MASKE’ af Hanne-Vibeke Holst er en dramatisk og engagerende skæbnefortælling om den unge billedhugger Sonja Ferlov Mancoba (1911-1984), en af de mest betydningsfulde danske modernister. Hanne-Vibeke Holst har som den første fået adgang til hendes efterladte papirer, bl.a. breve, fotografier og dagbøger, og med det som afsæt skrevet en roman om Sonja Ferlov Mancobas viljestærke ungdomsår, om hendes længsel efter frihed og hendes kompromisløse kamp for kærligheden og for at skabe universel kunst, der kan forene en menneskehed splittet af krig.

Tirsdag 24. oktober kl. 10-12 Selma Lagerlöf: En herregårdshistorie

Den unge Gunnar Hede er sendt til Uppsala for at studere. Men hans violin drager, og han forsømmer sine studier. Dog kommer han til fornuft, da hans barndomshjem, Munkhyttan, er ved at glide familien af hænde, og han beslutter sig for at hellige sig studierne for at redde det. En roman fra Selma Lagerlöfs mere psykologiske side.

Tirsdag 28. november kl. 10-12 Tara Westover: Oplyst

Tara Westover var 17 år gammel første gang hun modtog skoleundervisning. Hun er født ind i en mormon-familie i Idaho, og hendes opvækst var præget af farens tro på en nært forestående dommedag og en stærk modstand mod alt, hvad der lugtede af offentlig indblanding: Tara og hendes seks søskende var aldrig i kontakt med sundhedsvæsenet; alle dårligdomme, fra mavesmerter til svære forbrændinger blev behandlet hjemme med urteudtræk. Familien levede isoleret fra det omgivne samfund, og ingen af de syv børn modtog undervisning.

‘Oplyst’ er fortællingen om en ung kvindes kamp for at finde sig selv og sin plads i verden. Det er også en beretning om stærk familieloyalitet og den sorg, der opstår, når man bryder båndene til sine nærmeste. Skrevet med den største indsigt giver bogen et billede af, hvad uddannelse og læring betyder for et menneske. En stærkt personlig erindringsbog af og om en ung pige, der først påbegyndte sin skolegang som teenager, siden forlod sin stærkt religiøse familie, i dag ph.D. ved Cambridge University.

Det laver vi i bogklubben

Efter et kort resume, deler vi alle hver især vores læseoplevelse med hinanden. Der er ikke nogen facit. Fokus er: Hvad gjorde indtryk på dig? Hvad tror du forfatteren vil sige med sin bog? Hvad undrer du dig over? Hvad mindede dig om noget i dit eget liv? Og hvad vil du tage med dig videre?

Alle bogelskere kan være med – også uden at have læst hele bogen.